main logo
573

Prima ședință de judecată în noul dosar al lui Petic, amânată

Prima ședință de judecată în noul dosar deschis pe numele lui Gheorghe Petic a fost amânată pentru data de 9 aprilie, la ora 12:30. Ședința a fost amânată din motiv că partea vătămată nu s-a prezentat.

Prima ședință de judecată în noul dosar al lui Petic, amânatăPrima ședință de judecată în noul dosar deschis pe numele lui Petic, amânată

Chiar dacă partea vătămată nu s-a prezentat, procurorul susținea că ședința poate avea loc fără acesta, însă avocații lui Gheorghe Petic susțineau că pentru un proces echitabil partea vătămată este obligată să fie prezentă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Procurorul de caz este Timofei Osadcenco. De asemenea, Gheorghe Petic a cerut ca toate documentele să fie traduse în limba română.

Un nou dosar a fost deschis pe numele preşedintelui Organizației teritoriale Platforma DA Ungheni, Gheorghe Petic. 

Astăzi, 28 martie, la Judecătoria din Taraclia trebuia să aibă loc prima ședință. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

„Azi-dimineață am fost prevenit de șeful Penitenciarului nr.13, Igor Pântea, precum să nu dau multe întrebări. Acest nou dosar este o făcătură, o minciună, cusut cu ață albă. Totul este o răzbunare de-a lui Jizdan. Nu credeți pe nimeni. Pântea mi-a zis că dacă nu-l voi asculta, îmi va interzice să primesc colete și nu-mi va permite să mă văd cu cei dragi”, a spus Petic jurnaliștilor.

La ședința de judecată și-au făcut prezența și deputații blocului ACUM DA PAS, Liviu Vovc și Dinu Plîngău.

În noul dosar Gheorghe Petic este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003.

Gheorghe Petic a scris anterior despre noile învinuiri ce i se aduc:

„O acuzație absurdă lipsită de probe, bazată doar pe declarațiile unor persoane dubioase, care nici nu sunt siguri în ce an a avut loc incidentul și cum a avut loc. În lipsa unor probe concludente mi se aduce învinuirea comiterii unui act de huliganism din 2004, când de fapt a fost în 2003. Dar, deoarece s-a terminat termenul de prescripție, au hotărât să schimbe și să deschidă dosarul pe 2004”.

Amintim că la 20 martie curent, liderul OT Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării