main logo
12675

Prima reacție a Maiei Sandu după reținerea procurorului general

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook după reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, care a avut loc aseară.

Prima reacție a Maiei Sandu după reținerea procurorului generalColaj: știri.md

În reacția sa Sandu a negat implicarea sa în reținerea procurorului, astfel negând acuzațiile lui Stoianoglo care a declarat că ”este o răzbunare a președintei”, transmite Știri.md.

”Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.

Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP.  Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, a declarat Sandu.

Știri.md amintește că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost suspendat din funcție și reținut într-un dosar penal pe 4 capete de acuzare.

Potrivit unor surse, Stoianoglo va petrece următoarele 72 de ore în arest preventiv, în Izolatorul de detenţie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării