main logo
1034

Prima reacţie a lui Dodon după o propunere a lui Plahotniuc

Președintele Igor Dodon susține că nici el și nici Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu vor susține modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeană.

Prima reacţie a lui Dodon după o propunere a lui Plahotniuc

Dodon scrie pe pagina sa de Facebook că „nu este corect că viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituție”.

„Ce fel de abordare pro-Moldova e această? Se vede că PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri și vrea să profite de două idei politice, fără a fi credibilă nici pe una din ele. Consider că modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeană este în detrimentul echilibrului din societate. Moldova azi este deja divizată între diferiți vectori geopolitici și între diferite concepte de dezvoltare a țării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare și dezvoltare. Eu pledez pentru echilibru social și în relațiile externe, față de Est și Vest, și pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a țării", scrie Dodon, transmite Ştiri.md cu referire la Deschide.md.

Președintele mai adaugă că nici el și nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nu vor susține și nu vor semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării.

Amintim că astăzi președintele PDM a declarat astăzi înr-o conferință de presă că Legislativul va examina în cursul săptămânii curente proiectul de lege cu privire la introducerea în Constituţie a termenului „integrare europeană”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării