16 iunie, 13:28
163
0
Prezidențiale: Mișcarea Politică UNIREA propune identificarea unui candidat
16 iunie, 13:28
163
0

Mișcarea Politică UNIREA propune identificarea unui singur candidat unionist la alegerile prezidențiale.

Foto: știri.md

Dorin Chirtoacă, liderul Partidul Liberal, consideră că sunt cel puțin trei argumente în favoarea candidatului comun: unioniştii nu vor să dea un vot inutil, mişcarea trebuie să arate că are soluţii pentru orice problemă cu care se confruntă ţara şi, trei, revenirea la democraţie şi normalitate care, în opinia sa, nu va fi posibilă fără unionişti pentru că votul pro-european este în minoritate, a spus Dorin Chirtoacă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, Dorin Chirtoacă a precizat că la alegerile prezidenţiale, pe segmentul de stânga se vor bate Igor Dodon cu Renato Usatîi, pe segmentul de centru-stânga se va bate Adrian Candu cu Pavel Filip, pe segmentul de centru-dreapta se va bate Maia Sandu cu Andrei Năstase. Iar pe segmentul de dreapta „este cazul să ne batem noi între noi, unioniştii?, întreabă liderul liberal.

„Poate dimpotrivă, să arătăm diferenţă faţă de toate celelalte segmente electorale şi pe segmentul de dreapta să avem un singur candidat, ca să nu mai fie nevoie să ne măsurăm care e mai mare, care e mai tare”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liderul Partidul Liberal a menţionat că a fost luată decizia că în fiecare zi la ora 19.00, începând de azi până duminică, vom fi organizate şedinţe publice online despre cum trebuie să se prezinte cei de pe dreapta la alegerile prezidenţiale.

Valeriu Munteanu, preşedinte al Uniunii „Salvaţi Basarabia”, a declarat că la crearea Mișcării Politice UNIREA, membrii şi-au propus ca această entitate să reprezinte toţi unioniştii din Republica Moldova şi persoane fizice, entităţi civice, iar în acest sens au fost create platforme necesare pentru ca mişcarea să adune aderenţi.

„Am constatat, la aproape jumătate de an de la formarea Mișcării Politice UNIREA şi odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale, că există totuşi în Republica Moldova o altă entitate politică care are aceleaşi deziderate statutare şi programatice ca partidele membre componente ale Mișcării Politice UNIREA, dar nu a dorit până acum să-şi conjuge eforturile cu noi”, a menţionat Valeriu Munteanu, referindu-se la Partidul Unităţii Naţionale.

Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democraţia Acasă”, a declarat că unica soluţie viabilă pentru unionişti este unitatea „forţelor sănătoase”. „Noi, în loc să ne consolidăm şi să devenim o forţă şi o voce puternică, noi ne măsurăm puterile între noi”, a adăugat acesta.

Din Mișcarea Politică UNIREA fac parte cinci partide: Partidul „Democraţia Acasă”, Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Popular Românesc şi Uniunea „Salvaţi Basarabia”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter