main logo
476

Președinția: Guvernul din nou vine cu acuzații neîntemeiate antirusești

Președinția comentează reacția Guvernului Republicii Moldova, cu privire la situația legată de eliberarea piloților moldoveni din prizonieratul din Afganistan.

Președinția: Guvernul din nou vine cu acuzații neîntemeiate antirusești

Președinția se arată indignată de acuzațiile Guvernului la adresa Federației Ruse, transmite Știri.md.

"În loc să exprimăm recunoștință Rusiei pentru ajutorul oferit în eliberarea cetățenilor Republicii Moldova, guvernul moldovenesc din nou vine cu acuzații neîntemeiate antirusești. Cu acest lucru ei se ocupă în ultimii ani și chiar dacă conștientizează că pierd guvernarea, continuă să promoveze o politica externă care contravine intereselor naționale ale Republicii Moldova. Noi condamnăm categoric un astfel de comportament și-l considerăm drept iresponsabil", se arată în comentariu.

Președinția îndeamnă Guvernul, instituțiile politice și cele publice din Moldova să manifeste o atitudine respectuoasă față de partenerii externi ai țării.

"Majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova susține dezvoltarea parteneriatului strategic al Moldovei cu Rusia. Poporul moldovenesc își exprimă recunoștința față de Rusia pentru eliberarea din prizonierat a piloților noștri. În pofida comportamentului obraznic al unor politicieni moldoveni, Federația Rusă continuă să acorde susținere țării noastre în chestiuni ce țin de migranți, comerț și alte probleme social-economice și umanitare. Anume aceste acțiuni pozitive din partea Federației Ruse demonstrează adevărata atitudine dintre țările noastre și nu acțiunile neadecvate din partea guvernării care pleacă", mai scrie în comunicat.

Știri.md amintește că astăzi, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost chemat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ambasadorului rus i-a fost transmisă îngrijorarea că cazul piloților eliberați riscă să devină una dramatică cu interferențe politice inadmisibile, prin care anumite persoane politice din Moldova ar încerca să se folosească de aceasta în scopuri politice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării