main logo
1119

Președinția: De ce Dodon nu a fost invitat la învestirea lui Zelenski

Consilierul lui Igor Dodon în domeniul politicii externe, Aureliu Ciocoi, a comentat situația privind participarea președintelui R. Moldova la ceremonia de inaugurare a președintelui Ucrainei.

Președinția: De ce Dodon nu a fost invitat la învestirea lui ZelenskiFoto: Știri.md

„În mod tradițional, Republica Moldova are stabilite relații de prietenie și de parteneriat cu Ucraina. După cum se știe, recent, între președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut loc un dialog telefonic amical, constructiv și productiv. S-a ajuns la o înțelegere prealabilă privind organizarea unei întrevederi, iar în prezent se lucrează asupra elaborării agendei în acest sens. În ce privește ceremonia de inaugurare a președintelui Ucrainei, din câte cunosc, conform decretului ex-președintelui Poroșenko, responsabil de organizarea acestei festivități, inclusiv de invitații, a fost desemnată conducerea precedentă a Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, în comun cu fosta administrație prezidențială a lui Poroșenko”, a declarat Aureliu Ciocoi, potrivit unui comunicat al Președinției, transmite Știri.md

Menționăm că Igor Dodon l-a felicitat pe Volodimir Zelenski cu ocazia învestirii sale în funcția de președinte al Ucrainei, dorindu-i succes și realizări importante în această funcție de mare responsabilitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării