main logo
1180

Președinția, atenționată să nu se mai implice în campania electorală

Comisia Electorală Centrală a atenționat Președinția Republicii Moldova să nu se mai implice în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Președinția, atenționată să nu se mai implice în campania electorală

Decizia vine ca urmare a examinării, în ședința publică din 08 februarie, a sesizărilor depuse de către doi concurenți electorali, transmite Știri.md.

„Astfel, Comisia a reținut că prin susținerea acordată de Președintele țării unui concurent electoral și acțiunile de transfer de imagine în beneficiul acestuia, s-a încălcat principiul de participare pe bază de egalitate în campania electorală a celorlalți concurenți, fapt incompatibil cu standardele desfășurării alegerilor în condiții libere, egale și corecte. Prin urmare, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimente pe care le-a organizat și/sau la care a participat Președintele țării, preluarea și diseminarea prin diverse instrumente a acestor evenimente reprezintă relații de „simbioză” în urma cărora PSRM se asigură de beneficii prin utilizarea resurselor administrative ale Președinției”, se arată într-un comunicat emis de CEC.

Totodată CEC a aplicat sancțiune sub formă de avertisment Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM) pentru utilizarea resurselor administrative.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării