main logo
2386

Președinția anunță cu cine se va întâlni Maia Sandu la Bruxelles

Președintele Maia Sandu va efectua, în perioada 18-19 ianuarie, o vizită oficială la Bruxelles.

Președinția anunță cu cine se va întâlni Maia Sandu la BruxellesFoto: știri.md

În cadrul vizitei, președintele va avea mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, în prima zi a vizitei, Maia Sandu se va întâlni cu președintele Consiliului European, Charles Michel, președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, înaltul reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borell Fontelles. 

De asemenea, va avea discuții cu comisarul european pentru buget și Administrație, Johannes Hahn, comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, și cu comisarul european pentru vecinătate și politica de extindere, Olivér Várhelyi.

În cadrul celei de-a doua zile a vizitei oficiale, președintele va avea întrevederi cu Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei și cu președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli. 

De asemenea, Maia Sandu va avea mai multe întrevederi cu membri ai Parlamentului European și cu alți demnitari europeni de rang înalt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării