main logo
817

Președinția a contestat revenirea lui Clima la șefia CA Chișinău

Maia Sandu nu-l vrea pe Vladislav Clima la Curtea de Apel Chişinău. Preşedinţia a contestat, în această dimineaţă, decizia magistraţilor de la Judecătoria Râşcani prin care a fost anulat decretul Maiei Sandu de a-l scoate pe Clima din funcţia de preşedinte al instituţiei.

Președinția a contestat revenirea lui Clima la șefia CA ChișinăuColaj: știri.md

Decizia judecătorilor a fost contestată la Curtea de Apel Chişinău. Informaţia a fost confirmată de către şefa Serviciului de presă al Preşedinţiei, Liliana Anghel, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

La sfârşitul lunii mai, şeful statului a anulat decretul semnat de fostul președinte Igor Dodon, prin care Vladislav Clima a fost numit președinte al Curții de Apel Chișinău. 

Maia Sandu și-a argumentat decizia prin faptul că CSM a încălcat procedurile legale atunci când a propus candidatura magistratului, fapt negat de membrii Consiliului Superior al Magistraturii. 

Decizia a stârnit un val de critici din partea mai multor experţi în drept, dar şi asociații de magistraţi din România.

Specialiştii declarau atunci că revocarea din funcţie a lui Clima este un atentat la independenţa judecătorilor, iar fără acest lucru nu poate exista un stat de drept, pentru care militează Maia Sandu. 

Vladislav Clima a fost numit la conducerea Curții de Apel Chișinău în data de 2 septembrie 2020, printr-un decret al lui Igor Dodon. Acesta activează ca judecător din 2006, iar în instanţa de Apel din 2017.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării