main logo
5520

Președintele unui raion, mai mulți primari și consilieri părăsesc PSRM

Noi plecări din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, cinci primari din același raion, mai mulți consilieri raionali și municipali, dar și foști membri ai organizației de partid din Drochia au părăsit formațiunea și s-au alăturat Partidului „Renaștere”.

Președintele unui raion, mai mulți primari și consilieri părăsesc PSRMFoto: Fb.com/Александр Нестеровский

Anunțul a fost făcut de fostul socialist Alexandr Nesterovschi, care a anunțat încă de pe 16 mai 2023 că el și Irina Lozovan aderă la Partidul „Renaștere”, transmite Știri.md.

„Astăzi, noi lideri s-au alăturat partidului nostru „Renaștere”:

- Președintele raionului Drochia, domnul Vasilean
- Foști membri ai organizației de partid PSRM din raionul Drochia
- Cinci primari ai raionului Drochia
- Consilieri raionali și consilieri orășenești, precum și foști membri ai organizației de partid a PSRM din raionul Drochia.

Cu fiecare nou membru al partidului nostru, devenim mai puternici, iar capacitatea noastră de a influența imaginea politică a țării crește. Suntem deschiși către toți cei care împărtășesc idealurile noastre și luptă pentru schimbări pozitive în țara noastră natală. Salutăm cu sinceritate pe toți cei care doresc să ni se alăture și să contribuie la lupta pentru dreptate, dezvoltare și prosperitate a poporului nostru”, a scris Nesterovschi pe Facebook. 

Amintim că, în data de 15 martie 2023, deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat că părăsește Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și se alătură Mișcării Pentru Popor. În data de 25 martie 2023, deputata Irina Lozovan a anunțat același lucru.

Pe 18 mai 2023, Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a cerut excluderea deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din formațiune și din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Pe 20 mai 2023, deputatul Vasile Bolea a declarat că intenționează să părăsească Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, dar nu își va depune mandatul și va rămâne deputat independent. 

Pe 22 mai 2023, Vasile Bolea, Alexandr Suhodolski, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au anunțat că sunt membri ai Partidului Politic „Renaștere”.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării