main logo
1354

Președintele Turciei, Recep Erdogan, în vizită la Comrat

Vizita președintelui Turciei în Moldova continuă și astăzi.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, în vizită la Comrat

După ce a avut ieri un program destul de încărcat cu numeroase întrevederi, liderul de la Ankara a ajuns, astăzi, în Găgăuzia, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

Erdogan va participa la inaugurarea Casei de Cultură, a unui sediu medical de diagnostic și a unei grădinițe din Comrat. De asemenea, preşedintele turc va susține un discurs în Piața Adunării Populare din municipiu. În ziua vizitei președintelui turc, a fost anunțată zi liberă pentru instituțiile de stat și bugetare din autonomie.

Putem spune că vizita lui Recep Erdogan este una destul de importantă pentru relațiile moldo-turce. Turcia fiind un partener important al Moldovei în domeniul economic.

La fel ca si ieri, astăzi circulația rutiera va fi restricționată pe mai multe străzi, iar activitatea staţiilor PECO va fi sistată pe durata deplasării cortegiului prezidenţial.

Poliţiştii anunţă că parcările şi circulaţia rutieră va fi limitată pe bulevardul Dacia, bulevardul Ştefan cel Mare şi strada Puşkin. Ei au ţinut să precizeze că aceasta este o practică obișnuită în lume pentru vizitele delegaților străine.

„Aceste restricții nu sunt condiționate doar de niște dorințe sau niște impunități coordonate, dar sunt vizate și reglementate de către protocoalele internaționale, de legislația Republicii Moldova. Și respectiv, să cunoașteți și vreau să informez toată societatea că aceste măsuri sunt specifice oriunde nu s-ar afla deci demnitarii care beneficiază de protecție și pază, chiar și ai noștri când sunt peste hotarele Republicii Moldova", a declarat şeful Direcţiei Generale Securitate Publică a IGP, Marin Maxian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării