main logo
394

Președintele țării: Perioada 3-7 iunie va fi decisivă

Cea mai importantă perioadă, care va determina modul în care situația politică din țară va continua să se dezvolte, va fi 3 – 7 iunie.

Președintele țării: Perioada 3-7 iunie va fi decisivă

Această opinie a fost exprimată de președintele Igor Dodon, adăugând că este aproape sigur că Curtea Constituțională va decide că trei luni, după care șeful statului are dreptul să dizolve Parlamentul, vor expira la 9 iunie. 

Această declarație a fost făcută de președinte la o emisiune de la un post privat de televiziune, transmite Știri.md cu referire la A-tv.md.

"În acest caz, în perioada 3-7 iunie, în ultima săptămână, va fi săptămâna când va fi luată decizia finală. Dacă se creează o guvenare sau nu se creează, sau se dizolvă Parlamentul. Poate pe 6, cui îi place? Poate celor de dreapta, lui Filat îi plăcea, 13, 12 sau cum avea el, 06.06. 2019. Poate, eu nu cunosc, dar anume acea perioadă va fi decisivă", a declarat Igor Dodon.

În acest sens, șeful statului a menționat că în zilele următoare el va purta o conversație informală cu toți deputații din cea mai mare fracțiune parlamentară – ce a Partidului Socialiștilor și nu a exclus că la începutul lunii iunie, nu mai târziu de data de 4, va avea loc o ședință a Consiliului Republican al PSRM.

"Suntem la finiș pentru a lua decizia finală. "ACUM" nu a acceptat, mergem la anticipate, cum mergem, trebuie să ne organizăm deja. Eu nu cred că o să se ajungă la aceasta, nu văd premise. PDM vrea să guverneze singur la fel ca "ACUM". Care este diferența dintre ei? PDM este la fel ca "ACUM". Dați-le lor tot, căci ei sunt cei mai deștepți și frumoși", a completat Igor Dodon.

Amintim, miercuri, președintele Igor Dodon s-a adresat la Curtea Constituțională să afle când a început numărătoarea inversă a celor 3 luni, după care poate dizolva Parlamentul: de la 9 martie, când au fost aprobate rezultatele alegerilor sau din 21, când a avut loc ședința de constituire a organului legislativ. 

Șeful statului a subliniat că, cel mai probabil, partidelor care au acces în Parlament le-au rămas doar 2 săptămâni pentru a găsi o limbă comună și a crea o majoritate. În caz contrar, președintele va fi forțat să dizolve corpul legislativ al țării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării