main logo
663

Președintele țării a avut o întrevedere cu co-raportorii APCE

Șeful statului, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Președintele țării a avut o întrevedere cu reprezentanți ai APCE

În cursul dialogului, șeful satului a apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și interesul organizaţiei cu privire la situația din țara noastră, transmite Știri.md

„Consider că implementarea recomandărilor şi expertizei CoE este o completare necesară a acțiunilor actorilor din Republica Moldova, orientate spre consolidarea democrației, statului de drept și drepturilor omului la nivel naţional”, a declarat Igor Dodon.

„Am subliniat necesitatea implementării reformelor în domeniul justiției și în alte domenii prioritare, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, spre beneficiul populației Republicii Moldova și pentru dezvoltarea durabilă a țării.

În mod special, am exprimat recunoștință Comisiei de la Veneția pentru opinia pe marginea situației constituționale din luna iunie curent. În context, am reiterat că depășirea pașnică a crizei respective este un succes major pentru societatea noastră, întrucât coaliția PSRM - blocul ”ACUM” și Guvernul Republicii Moldova se bucură de sprijin din partea majorității impunătoare a populației țării noastre, dar și din partea administrației prezidențiale.

Totodată, am subliniat importanța promovării unei politici externe echilibrate, care presupune păstrarea în vigoare a tuturor acordurilor cu partenerii străini, inclusiv Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, și restabilirea relațiilor de parteneriat cu Federația Rusă”, a mai adăugat Dodon.

Image may contain: 5 people, people sitting, table and indoor

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării