main logo
743

Președintele raionului Orhei a demisionat. Cine îi va ocupa fotoliul

Democratul Tudor Golub, care a candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripția nr. 19 din partea PDM, și-a dat demisia din funcția de președinte al raionului Orhei, după ce a ocupat acest fotoliu timp de aproape patru ani.

Președintele raionului Orhei a demisionat. Cine îi va ocupa fotoliulPreședintele raionului Orhei a demisionat. Cine îi va ocupa fotoliul

Conform unui comunicat de presă al Consiliului raional Orhei, Golub și-a dat demisia din funcție din proprie inițiativă, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

Pe parcursul mandatului de președinte al raionului Orhei, Tudor Golub ar fi admis clientelismul politic. Într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice din noiembrie 2016, reporterii scriau că două treimi din banii repartizați în 2016 pentru reparația drumurilor din raionul Orhei au ajuns în primăriile conduse de edili democrați, iar unele dintre firmele care au făcut lucrările au tangențe cu exponenți ai Partidului Democrat.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional Orhei din 23 aprilie, cu votul a 23 de consilieri, în locul lui Golub, președinte de raion a fost ales democratul Ion Frunze. Până în prezent, Frunze a a exercitat funcția de șef al Direcției Generale Administrare Fiscală Centru, având și o practică de durată ca consilier în administrația publică locală.

După alegerile parlamentare din 24 februarie, mai mulți președinți de raion din partea PDM au demisionat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării