main logo
776

Președintele Partidului Nostru spune pentru ce a revenit în politică

Preşedintele Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a spus că a revenit în politică nu pentru a susţine pe cineva sau a i se opune cuiva.

Președintele Partidului Nostru spune pentru ce a revenit în politică

Declarații în acest sens au fost făcute luni seară, la emisiunea „Săptămâna nouă cu Anatolie Golea” de la TV8, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a recunoscut că decizia sa de a demisiona din funcţia de primar al municipiului Bălţi şi de a "face o pauză" în activitatea politică a fost greşită.

"Spre deosebire de alţii, îmi pot recunoaşte greşelile şi pot spune întotdeauna adevărul. Da, a fost o decizie emoţională luată după alegerile parlamentare. Nu puteam să înţeleg cum de bălţenii, care s-au plâns că comuniştii şi socialiştii au jefuit oraşul, m-au susţinut pe mine la alegerile locale, iar la alegerile parlamentare i-au votat din nou pe cei care i-au jefuit. Nu era nevoie să mă aprind aşa tare, era nevoie să studiem situaţia detaliat", a recunoscut fostul primar.

În acelaşi timp, el consideră că este imposibil să combini funcţia de primar al oricărei localităţi cu cea de lider de partid.

"Primarul trebuie să lucreze pentru alegătorii săi. Iar liderul partidului trebuie să călătorească în toată republica, să se întâlnească cu oamenii, să creeze şi să consolideze structurile de partid. Aceasta este ceea ce intenţionez să fac acum", a spus Usatîi.

Răspunzând la întrebări despre cine sunt partenerii şi adversarii săi, el a spus că "nu va mai susţine niciodată pe nimeni".

"Am însuşit lecţiile. Mai întâi, în 2016, când l-am susţinut pe Dodon, iar apoi alegătorii mi-au reproşat asta. Am tot fost ghiontit timp de patru ani pe reţelele de socializare şi pe stradă, fiind întrebat cu cât am fost plătit pentru asta. Apoi lecţia din 2020, când i-am chemat pe alegători să voteze împotriva lui Dodon. Acum se spune că de vină pentru toate necazurile este Usatîi, care a adus-o la putere pe Maia Sandu. Vreau să afirm cu toată responsabilitatea că niciodată în viaţa mea, la niciun scrutin, dacă dintr-un motiv sau altul nu ajung în turul doi, nu voi îndemna pe nimeni să voteze "pentru" sau "împotriva" cuiva. Voi răspunde doar pentru mine. Dacă alegătorii nu m-au ales pe mine, lasă-i să decidă fără mine", a spus liderul de partid.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării