main logo
624

Preşedintele Macedoniei : Moldova are nevoie de parteneri externi puternici

Moldova are nevoie de parteneri externi puternici, de Uniunea Europeană şi NATO.

Preşedintele Macedoniei : Moldova are nevoie de parteneri externi

Este declaraţia președintelui Macedoniei, Gjorge Ivanov, care se află într-o vizită oficială în țara noastră, la invitația lui Igor Dodon. Liderul de la Skopje a fost întâmpinat la Reședința de Stat cu pâine şi sare, dar şi cu onoruri militare, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Apoi, în cadrul unei conferinţe de presă comune, oficialii au discutat despre importanţa intensificării relaţiilor şi schimburilor comerciale între cele două ţări. 

"Între ţările noastre sunt stabilite relaţii diplomatice de 23 de ani. În această perioadă au fost semnate 11 acorduri bilaterale. În acest sens menţionez că noi considerăm destul de important semnarea acordului pentru protejarea reciprocă a investiţiilor", a spus Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.

"Sper ca după această vizită vom avea o colaborare mult mai bună. Mă bucur că Republica Moldova sprijină iniţiativa noastră de a semna aceste acorduri economice", a spus Gjorge Ivanov, preşedintele Republicii Macedonia.

Cei doi şefi de stat au răspuns şi la întrebările jurnaliştilor cu privire la faptul că Macedonia a votat pentru retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului. 

"În opinia mea declaraţia rezoluţiei recente a ONU la acest subiect, a OSCE-ului şi a NATO, nu vor duce la favotiraea şi simplificarea dialogului în rezolvarea problemei transnistriene", a spus Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.

"Ca ţară, urmăm politicile UE, chiar dacă nu suntem membri. Noi nu dorim să creem probleme interne. Ţările mici sunt mai adaptibile decât cele mari la schimbările din lume, dar trebuie să stăm pe umerii giganţi până atunci. Iată de ce avem nevoie de parteneri", a spus Gjorge Ivanov, preşedintele Republicii Macedonia.

Igor Dodon a spus că examinează oportunitatea ca în a doua jumătate a anului viitor să meargă în Macedonia şi că ar fi bine ca până atunci toate acordurile să fie pregătite, coordonate, astfel încât să fie semnate în cadrul acestei vizite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării