14 aug, 2019 10:19
292
0
Președintele Germaniei a vorbit la telefon cu Dodon despre Rusia
14 aug, 2019 10:19
292
0

Fără restabilirea bunelor relații cu Federația Rusă, reglementarea politică durabilă a conflictului transnistrean va fi imposibil de atins.

Despre aceasta a declarat președintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite Știri.md.

Șeful statului german a dat o apreciere pozitivă eforturilor de restabilire a bunelor relații a Republicii Moldova cu Federația Rusă, specificând faptul că „astfel de relații de bună vecinătate, deschise și transparente vor fi în beneficiul poporului moldav”.

În ceea ce privește perspectivele reglementării politice durabile a conflictului transnistrean, Frank-Walter Steinmeier a menționat că, fără restabilirea bunelor relații cu Federația Rusă, acest obiectiv strategic va fi imposibil de atins.

Mai mult, Președintele federal al Germaniei a specificat că modul în care a fost constituită actuala majoritate parlamentară la Chișinău vine să demonstreze existența unui consens internațional în cazul Republicii Moldova, atins între marile puteri internaționale. 

El a opinat că acest fapt inspiră optimism și în ceea ce privește perspectivele atingerii unui consens similar și în cazul reglementării finale a diferendului transnistrean.

Totodată, Frank-Walter Steinmeier a salutat angajarea fermă a actualei coaliții majoritare de a continua implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter