main logo
3094

Preşedintele Consiliului European: Moldova trebuie să fie parte a UE

Republica Moldova ar trebui să fie membră a Uniunii Europene. De această părerea este preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a venit cu un mesaj în acest sens pe reţelele de socializare, după întrevederea cu premierul Dorin Recean la Bruxelles.

Preşedintele Consiliului European: Moldova trebuie să fie parte a UECharles Michel/Foto: Kenzo Tribouillard/AFP via Getty Images

„UE va continua să susţină rezilienţa Republicii Moldova în lupta sa împotriva ameninţărilor hibride din partea Rusiei, menite să submineze progresul ţării. Semnarea Acordului de parteneriat UE-Moldova în domeniul securităţii şi apărării reprezintă un pas ferm în direcţia apropierii Republicii Moldova de UE. Moldova ar trebui să fie în UE şi noi suntem ferm de partea voastră”, a scris politicianul, transmite Știri.md, cu referire la infotag.md.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii, Recean a vorbit despre priorităţile guvernului şi agenda europeană a Republicii Moldova, menţionând că sprijinul pe care îl primeşte republica din partea UE confirmă progresele înregistrate în mai multe domenii cheie.

„Viitorul Republicii Moldova se află într-o mare familie europeană, guvernul construieşte o Moldovă europeană şi va continua eforturile necesare pentru a aduce prosperitate în fiecare casă. Împreună suntem mai puternici, iar pe termen lung trebuie să investim în pace, prosperitate şi securitate”, a declarat premierul Dorin Recean.

Părţile au discutat, de asemenea, despre ameninţările hibride, atacurile cibernetice şi acţiunile de dezinformare întreprinse de Federaţia Rusă în Republica Moldova, aderarea Republicii Moldova la măsurile restrictive internaţionale (sancţiuni), precum şi despre asistenţa oferită în cadrul Fondului European pentru Pace.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării