main logo
651

Președintele Academiei de Științe și-a anunțat demisia

Președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Gheorghe Duca, și-a anunțat demisia.

Președintele Academiei de Științe și-a anunțat demisia

Anunțul a fost făcut ieri în cadrul unei ședințe extraordinare, potrivit unei declarații publicate pe site-ul oficial al instituției, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Duca a menționat că renunță la această funcție „din motive de sănătate”.

„Decizia coincide cu procesul penal privind salariile familiei noastre, care a fost reactualizat recent. Totuși nu repercusiunile directe ale procesului au determinat retragerea mea din funcție. Sunt alte câteva motive care m-au determinat la acest pas anume acum. Suspiciunile și incertitudinea din jurul acestui caz îmi ridică tensiunea și glicemia și nu vreau să se repete situația cu problema de sănătate care am avut-o în luna mai. Din păcate, în condițiile noilor reforme experiența mea de manager nu mai este solicitată, sunt alte așteptări și alte prerogative”, a afirmat Duca.

„Rămân cu speranța că în condițiile în care nu voi mai fi persoană publică justiția va face dreptate și va avea o atitudine obiectivă și imparțială față de noi pentru a pune capăt atacurilor și denigrărilor publice, făcute la adresa mea și a familiei mele”, a menționat Gheorghe Duca.

În final, fostul președinte al AȘM a mulțumit pentru colaborare.  

Gheorghe Duca a fost numit în funcția de președinte al Academiei de Științe a Moldovei în anul 2004. În prezent, Duca și soția sa sunt învinuiți de abuz în serviciu, soldat cu prejudicii materiale în proporţii deosebit de mari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării