main logo
572

Președinta raionului Fălești și-a dat demisia. Cine îi va lua locul

Democrata Iraida Bînzari și-a dat demisia din funcția de președintă a raionului Fălești.

Președinta raionului Fălești și-a dat demisia. Cine îi va lua locul

La baza deciziei ar fi stat motive de sănătate, iar demisia acesteia a fost acceptată astăzi, 11 aprilie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional Fălești, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Tot astăzi, Consiliul raional l-a numit în această funcția pe Viorel Babii, consilier raional din partea Partidului Democrat. Conform site-ului PDM, Babii este vicepreședinte al organizației raionale a partidului la Fălești.

Iraida Bînzari a candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripția nr. 11, din partea Partidului Democrat. Aceasta a pierdut însă în fața contracandidatului său, socialistul Oleg Savva.

Bînzari a ocupat funcţia de preşedintă a raionului Făleşti din anul 2015.

În perioada 2007 – 2015 a fost vicepreşedintă a acestui raion, iar mai înainte – profesoară de istorie şi directoare a Liceului teoretic ”Mihai Eminescu” din oraşul Făleşti.

În declarația sa de avere și interese personale pentru anii 2017-2018, Iraida Bînzari indică un salariu de 393.345 lei, obținut din funcția de președinte de raion, precum și o pensie de circa 164 mii lei de la CNAS. Familia Bînzari are în proprietate o casă de locuit cu o suprafață de 118 m.p., achiziționată în 2007 cu 100 mii lei și deține un automobil marca Volkswagen Bora, cumpărat în 2007 cu 45 mii lei. Președintele raionului Fălești declară și două terenuri agricole achiziționate în 2009 cu 8.869 lei și respectiv 8.954 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării