main logo
410

Președinta Open Dialog nu s-a prezentat la Procuratură pentru audieri

Președinta fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska, nu s-a prezentat la audierile la care a fost citată astăzi, 15 februarie, la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Președinta Open Dialog nu s-a prezentat la Procuratură pentru audieri

Adjunctului procurorului-șef al PCCOCS, Vitalie Busuioc, a declarat pentru IPN că, în cazul în care persoana ar fi pe teritoriul Republicii Moldova, s-ar dispune aducerea forțată. Or, Ludmila Kozlowska este în afară, transmite Știri.md.

PCCOCS așteaptă, de la organele de drept prin care a fost citată Ludmila Kozlowska, motivele neprezentării acesteia la Chișinău. 

„Ar fi putut să le transmită sau să ne transmită nouă că la ora indicată nu a putut să se prezinte sau că este în imposibilitate sau că nu reușește și să solicite o altă dată sau o altă oră pentru a se prezenta împreună cu avocatul și atunci se convine o nouă dată. În cazul în care colegii ne spun că nu se află pe teritoriul țărilor unde noi am citat-o, e o situație și o altă situație este când ea a refuzat, de exemplu, să participe”, a explicat Vitalie Busuioc. 

În funcție de răspuns, se va lua o decizie privind evoluția evenimentelor pe cazul dat.

Potrivit concluziilor comisiei de anchetă constituite anul trecut de Parlament, Fundația „Open Dialog” ar fi fost finanțată implicit din schema de spălare a banilor „Laundromat”, dar și din frauda bancară produsă în Moldova. Totodată, ar fi oferit finanțări ilegale Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr și liderilor acestora. 

La Chișinău, Ludmila Kozlowska, urma să fie audiată în cadrul unui dosar pornit pentru „spălarea de bani de un grup organizat, spionaj și finanțarea ilegală a partidelor politice, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale. 

Ea a mai fost chemată pentru audieri pe 27 decembrie 2018,  când, de asemenea, nu s-a prezentat. Ludmila Kozlowska a scris atunci pe rețelele de socializare că nu a primit personal citația, ci că a aflat despre ea de pe internet.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării