main logo
49560

Presa: R. Moldova va fi condusă de două femei, ambele cu masterate la Harvard

Republica Moldova va fi condusă de două femei, ambele cu masterate la Harvard: președintele Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița pentru funcția de premier. Parlamentul urmează să valideze această propunere.

Presa: R. Moldova va fi condusă de două femei cu masterate la Harvard

Validarea nu ar trebui să fie problematică, întrucât Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), din care face parte Gavrilița, deține 63 din cele 101 locuri din Parlament, transmite Știri.md cu referire la Newsweek.ro

În consecință, cele mai importante funcții din Republica Moldova vor fi deținute de două femei.

Maia Sandu, președintele țării, are 49 de ani, a studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei și are un masterat la Harvard Kennedy School.

Natalia Gavrilița, viitorul premier, are 43 de ani, a studiat dreptul la Universitatea de Stat din Moldova și are un masterat la Harvard Kennedy School.

Ambele au lucrat pentru Banca Mondială.

În perioada 2013 – 2015, Gavrilița a fost Secretar de Stat și Șef de Cabinet în cadrul Ministerului Educației, condus în acea perioadă de Maia Sandu. Ea a lucrat câțiva ani în domeniul consultanței în dezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a contribuit la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Din 2017, este membră a Partidului Acțiune și Solidaritate. În timpul Guvernului Maiei Sandu, în 2019, a ocupat funcția de ministră a Finanțelor.

Potrivit declarației de avere din 2019, Gavrilița a primit salariu de peste 30.000 de lire sterline de la Fondul Global pentru Inovare din Londra, Marea Britanie, peste 10.000 de lei de la Ministerul Finanțelor și aproape 5.000 de lei de la Cancelaria de Stat, scrie agora.md. 

Conform declarației, familia Nataliei Gavrilița deține un depozit bancar la Lloyds Bank și trei autoturisme: un Lexus RX 350, fabricat în 2009 și cumpărat 5 ani mai târziu cu 17.000 de euro, un Subaru Forester, produs în 2008 și cumpărat anul trecut cu 3.500 de euro, și un Volkswagen Polo, produs în 2011 și cumpărat în anul 2019 cu 6.000 de euro.

În plus, ea deține un apartament de 52 mp. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării