main logo
5412

Presa din Moldova: Zelenski a refuzat să aibă o întrevedere cu Filip

Noul Preşedinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, a refuzat să desfăşoare o întrevedere bilaterală cu premierul Moldovei, Pavel Filip, deşi partea moldovenească a solicitat o astfel de întâlnire.

Presa: Zelenski a refuzat să aibă o întrevedere cu FilipColaj: Știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta scrie portalul omg.md.

„Premierul Pavel Filip a solicitat o întrevedere bilaterală cu domnul Zelenski. Kievul oficial a refuzat o astfel de întâlnire. Posibil că această decizie a fost luată din cauza statutului incert al domnului Filip", au declarat reporterilor surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, transmite Știri.md.

Potrivit surselor, "după această decizie a autorităţilor ucrainene, la Kiev a fost delegat ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi". Serviciul de presă al MAEIE a anunţat în ajun că Pavel Filip nu a mers la Kiev "din motive de sănătate".

După cum a informat anterior agenţia Infotag, după alegerile parlamentare din 24 februarie, Pavel Filip a devenit deputat al Parlamentului şi preşedinte al fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat. 

În acelaşi timp, el rămâne prim-ministru în exerciţiu până la formarea noului Cabinet de miniştri. Pe parcursul mandatului său, Filip s-a întâlnit de mai multe ori cu Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, care a refuzat categoric să se întâlnească cu Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării