main logo
2602

Presa din Belarus: Un om vrea să controleze totul în Moldova

„Magazine pentru membrii de partid, control asupra televiziunilor și un om care vrea să controleze totul”, așa începe un reportaj video realizat de postul Belsat TV din Belarus, despre alegerile din Republica Moldova.

Presa din Belarus: Un om vrea să controleze totul în Moldova

Jurnaliștii din Belarus au făcut un top șase evenimente care au marcat și au influențat rezultatele alegerilor parlamentare de la noi, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Locul șase în top îl ocupă schimbarea sistemului electoral din proporțional în mixt. Pe locul cinci se află presa de partid și faptul că cea mai mare parte a presei e controlată politic.

Folosirea resurselor administrative de către partidul de la guvernare se află pe locul patru în topul jurnaliștilor de la Belsat TV.

Pe locul trei se află „provocatorii”, persoane care merg la întâlnirile concurenților electorali și se dau în spectacol, pentru a nu permite buna organizare a întâlnirilor politicienilor din opoziție cu cetățenii.

„Medalia de argint pentru locul doi o primește liderul Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, pentru că deține partidul unui alt businessman, Ilan Șor”, se mai spune în reportaj.

Aurul sau locul întâi a revenit magazinelor sociale ale lui Ilan Șor. „Sunteți pensionari sau veterani, înregistrați-vă în Partidul Șor și cumpărați mâncare și alte produse din magazinele speciale, mai ieftine”, se mai spune în reportaj.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării