main logo
5204

Starea de urgență, prelungită cu 45 de zile în Republica Moldova

Premierul Natalia Gavrilița a venit în plenul Parlamentului. Aceasta a solicitat deputaților prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 45 de zile.

Starea de urgență, prelungită cu 45 de zile în Republica Moldova

După runda de dezbateri, proiectul de lege a fost votat de către 59 de deputați, transmite Știri.md.

Menționăm că aceasta este a șasea stare de urgență adoptată de actuala guvernare în decurs de un an.

Potrivit deciziei, starea de urgență în Republica Moldova se extinde începând cu data de 24 iunie 2022.

Potrivit Raportului Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.

În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a adoptat hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 20 ianuarie 2022. 

Pe 24 februarie 2022 aceasta a fost abrogată și a fost adoptată o nouă hotărâre privind declararea  stării de urgență pe o perioadă de 60 de zile. 

Prin decizia adoptată la 20 aprilie anul curent, începând cu data de 25 aprilie anul curent starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită cu 60 de zile.

Pentru prima oară starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost declarată pe 17 martie 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării