main logo
366

Premierul Maia Sandu s-a întâlnit cu un secretar de stat al Franței

Premierul Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Franței, Amélie de Montchalin, afată într-o vizită la Chișinău.

Premierul Maia Sandu s-a întâlnit cu un secretar de stat al FranțeiFoto: gov.md

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat promovarea mai multor proiecte de interconectare cu UE și atragerea investițiilor franceze în infrastructură, în special renovarea tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni, transmite Știri.md.

Amélie de Montchalin a menționat importanța instrumentului Parteneriatul Estic și necesitatea de aprofundare și consolidare a acestuia pe diverse domenii, astfel încât statele partenere ale UE, inclusiv Moldova, să obțină cât mai multe beneficii tangibile.

Tot astăzi, Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze au semnat o Scrisoare de Intenție, privind finanțarea proiectului de reabilitare și modernizare a liniei de cale ferată Chișinău – Ungheni. 

Documentul a fost semnat de către Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Amélie de Montchalin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării