main logo
1775

Premierul Chicu, întrebat de ce copiii din România pot merge la grădiniță

Deputata PAS Doina Gherman s-a arătat indignată de faptul că grădinițele din Republica Moldova sunt închise, iar părinții nu își pot lăsa copiii în siguranță când pleacă la muncă.

Ion Chicu, întrebat de ce copiii din România pot merge la grădinițăFoto: știri.md

În cadrul ședinței Parlamentului, aleasa poporului l-a întrebat pe premierul Ion Chicu de ce în R. Moldova grădinițele rămân a fi închise, în timp ce în România s-au deschis de la 1 iulie, transmite Știri.md.

"Când aveți de gând să deschideți grădinițele? De ce în România grădinițele s-au redeschis de la 1 iulie, iar la noi Guvernul nu poate formula nicio soluție clară în acest sens?", a întrebat deputata.

"Este o situație foarte dificilă în privința grădinițelor. Da, în România s-au deschis grădinițele. Chiar săptămâna trecută o grădiniță din Iași s-a închis pentru că au fost infectați câțiva copilași.

Eu recunosc că noi nu avem soluții la etapa actuală. Cu 300-400 de cazuri pe zi, când mulți dintre noi nu respectă regulile este riscul mare ca copiii să se infecteze. Eu personal nu-mi iau responsabilitatea să contaminez copiii în grădinițe", a răspuns Ion Chicu.

Știri.md amintește că starea de urgență în sănătatea publică a fost prelungită până pe 31 iulie.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării