main logo
10085

Premierul Chicu anunță când vor fi demiși miniștrii PDM din Guvern

După ce liderul democraților, Pavel Filip, a declarat că PDM se retrage de la Guvern, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție în acest sens.

Premierul Chicu anunță când vor fi demiși miniștrii PDM din GuvernFoto: știri.md

Potrivit premierului, retragerea celor 4 miniștri nu poate fi acceptată în condițiile în care se află țara, transmite Știri.md.

De asemenea, premierul a declarat că miniștrii vor fi revocați până la sfârșitul zilei de azi.

''Am analizat situația după anunțul PDM, această poziție nu pot să o accept ca conducător al Guvernului, iar în condițiile în care ne aflăm noi nu putem să lăsăm acest proces să continue. 

Astăzi voi ieși cu propunerea în adresa președintelui de a revoca colegii și de a numi alți conducători ca să nu admitem o situație de incertitudine și de neclaritate'', a declarat Chicu.

Totodată premierul a declarat că a avut o discuție cu şefii din cele 4 ministere unde au fost delegați de PD şi i-a informat că "pentru a evita incertitudinea, azi voi ieși cu propunerea în adresa Președinteului de a revoca colegii respectivi și de a numi alți miniștri, astfel încât aceste ministere să funcționeze așa cum au funcționat până astăzi”.

„Am înaintat președintelui propunerea de revocare a acestor 4 miniștri și de demisie a ministrului Oleg Țulea (care a fost numit deja ambasador în Ungaria n.r.). Tot astăzi voi veni în adresa Președinteului RM cu propuneri de candidaturi pentru funcțiile vacante”, a mai adăugat Chicu.

Astfel din Guvern pleacă practic jumătate din membri. E vorba de Cristina Lesnic -viceprim-ministru pentru Reintegrare, Sergiu Răilean - ministru al Economiei şi Infrastructurii, Oleg Țulea - ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene,  Alexandru Pînzari - ministrul Apărării şi Igor Șarov - ministru al Educației, Culturii și Cercetării.

Știri.md reamintește că Partidul Democrat a luat decizia ca imediat după alegerea unui președinte să-și retragă reprezentanții din Guvern pentru ca Executivul să aibă o conlucrare eficientă cu Parlamentul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării