main logo
1223

Premieră în dosarul Grigorciuc: Victima, Sergiu Sîrbu, a venit la ședință

Noi audieri în cadrul dosarului activistului Pavel Grigorciuc. În cadrul ședinței de astăzi, victima, deputatul democrat Sergiu Sîrbu, și-a făcut apariția în sala de ședințe.

Premieră în dosarul Grigorciuc: Sergiu Sîrbu a venit la ședințăFoto: fb.com/Alexandru Roșco

O poză cu Sîrbu a fost postată de activistul Alexandru Roșco. „În așteptarea începerii ședinței”, a comentat Roșco, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Amintim că la data de 3 mai, dosarul de învinuire a lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată.

„Potrivit probatoriului, în după-amiaza zile de 21 martie curent, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din Capitală, inculpatul l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate şi jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sîrbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mâna în regiunea feţei, continuând să-l insulte. 

Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor victimei, dar şi altor persoane care se aflau în locul public. În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de către experţii medico-legişti ca fiind uşoare”, se spune în comunicatul procuraturii.

La prima ședință de judecată în cazul Grigorciuc, din 15 mai curent, a participat și Vladimir Voronin, care și-a luat angajamentul de a fi garant pentru eliberarea activistului Pavel Grigorciuc din arest preventiv. 

De asemenea, comunistul susține că Grigorciuc nu este vinovat, iar cel care a fost inițiatorul conflictului este deputatul democrat, Sergiu Sîrbu. Cu toate acestea însă, instanța a neglijat garanța lui Voronin și Grigorciuc a rămas în arest preventiv.

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital la data de 21 martie cu contuzie cerebrală, după ce Pavel Grigorciuc l-ar fi bătut.

În reacție, activistul susține că a fost doar o palmă și a recurs la acest gest după ce democratul l-ar fi insultat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării