main logo
1029

Precizările CNA și IGP după ce Plahotniuc a fost anunțat în căutare internațională și interstatală

Solicitarea privind anunțarea în cautare internațională și interstatală a fostului lider al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, a fost făcută de Procuratura Anticorupție (PA) către Centrul Național Anticorupție (CNA) la data de 17 octombrie 2019.

Plahotniuc, anunțat în căutare internațională. Precizările CNA și IGPFoto: știri.md

Potrivit responsabililor de la CNA, ulterior, PA a transmis solicitarea către Inspectoratul General al Poliției (IGP), mai exact Centrul Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGP, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Contactat de ZdG, șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Balan, ne-a comunicat că mai multe detalii pe marginea acestui caz dețin responsabilii subdiviziunii Interpol din cadrul IGP.

„Cu lux de amănunte pot veni cei de la Interpol. Această subdiviziune se ocupă de acest caz”, ne-a spus șeful interimar al IGP.

Contactat, pentru a oferi detalii despre căutarea fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc, șeful Centrului Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țentiu ne-a spus ca se află într-o misiune de serviciu și nu poate să ne ofere mai mai multe informații.

În lipsa acestuia, responsabilii de la IGP ne-a anunțat că nu există o altă persoană care ar putea oferi informații despre procedura standard aplicată în cazurile de anunțare în căutare internațională și interstatală.

Numele fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari, deocamdată, nu se regăsește pe site-ul Interpol.

Știri.md amintește că procurorul general interimar, Dumitru Robu, anunțase că Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională, iar când va fi localizat va fi extrădat autorităților din Republica Moldova.

De menționat că anterior, Interpol a refuzat inițial să-l anunțe pe Plahotniuc în căutare internațională.

Președintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, ar fi plecat pe data de 14 iunie din Republica Moldova imediat după discuțiile de la ședința Consiliului Național Politic al PDM.

Ulterior pe numele ex-președintelui democraților a fost emis un mandat de arestare, admis de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Pe lângă asta o instanță de judecată din Rusia a decis arestarea fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, pentru organizarea mai multe activități criminale pe teritoriul Federației Ruse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării