main logo
635

Precizările CEC: Alegătorii cu febră vor vota într-un mod deosebit

Alegătorii, care vor fi depistați cu febră sau alte simptome ale coronavirusului la intrarea în secțiile de votare în ziua scrutinului prezidențial, vor putea totuși să-și exercite dreptul la vot, doar că „într-un mod deosebit”.

Precizările CEC: Alegătorii cu febră vor vota într-un mod deosebitFoto: știri.md

Solicitată de Realitatea.md, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Electorale Centrale (CEC), Rodica Sîrbu, a declarat că pentru alegătorii care prezentă simptome, vor fi organizate cabine de vot separate în aceeași secție de votare. În acest sens, autoritățile trebuie să modifice o decizie a CNESP, transmite Știri.md.

„CEC a solicitat Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică să modifice Instrucțiunea aprobată la 12 august curent. Astfel, pentru alegătorii, care manifestă simptome ale infecției respiratorii acute, se va amenaja un spațiu de votare separat, cu o masă pentru a semna în lista electorală, cabină și urnă de vot, altele decât cele utilizate în secția de votare, care vor fi în mod obligatoriu dezinfectate după fiecare utilizare”, ne-a comunicat Rodica Sîrbu.

Precizăm că hotărârea din 12 august curent, aprobată de CNESP, stabilește instrucțiunile privind modul de organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie curent, în contextul pandemiei de coronavirus.

Totodată, informăm că, recent, CEC a lansat un spot video prin intermediul căruia informează despre regulile care trebuie respectate în timpul votării în secțiile de votare la 1 noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării