main logo
3596

Precizările biroului Interpol despre căutarea lui Platon și Cavcaliuc

Biroul național Interpol a transmis secretariatului general al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale Interpol din Lyon, Franța, o solicitare.

Precizările biroului Interpol despre căutarea lui Platon și CavcaliucColaj: știri.md

Solicitarea e despre darea în urmărire internațională a omului de afaceri Veaceslav Platon și a președintelui Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, ex-șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Vă confirm faptul că Biroul național Interpol din Republica Moldova a transmis solicitarea de anunțare în căutare internațională a lui Veaceslav Platon și a lui Gheorghe Cavcaliuc.

Solicitarea a fost transmisă săptămâna trecută”, a precizat Viorel Țentiu, șeful Biroul național de Interpol, contactat de IPN.

Deocamdată Biroul nu are un răspuns de la colegii din Lyon.

Într-o reacție pe canalul său de Telegram, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că „Procuratura continuă circul la comanda politicienilor care au influență și le sunt incomozi, atât el ca președinte de partid, cât și echipa pe care o conduce”.

Acesta mai spune că, înainte de a pleca în deplasarea de serviciu în Marea Britanie, a informat Procuratura printr-o scrisoare la care a anexat ordinul de deplasare de serviciu de la compania unde activează.

Gheorghe Cavcaliuc are statut de învinuirii în dosarul „verde de briliant”.

El este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, după ce în luna aprilie a acestui an, mai mulți membri ai partidului PACE l-au fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru.

Acesta s-a ales cu arsuri și risca să-și piardă vederea.

În cazul lui Veaceslav Platon, la mijlocul lunii august, judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul Procuraturii Anticorupție de arest pentru 30 de zile.

Hotărârea a fost luată după ce Veaceslav Platon nu s-a prezentat la ședința de judecată în procesul care viza rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”.

Recent, după ce Veaceslav Platon a fost surprins pe străzile din Londra de un conațional, acesta a confirmat că se află anume acolo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării