main logo
1173

PPPN acuză PSRM de fraudă electorală în satul Terebna din Edineț

Membrii Partidului Politic „Partidul Nostru” acuză Partidul Socialiștilor de fraudă electorală în satul Terebna, raionul Edineț, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale.

PPPN acuză PSRM de fraudă electorală în satul Terebna din EdinețFoto: ipn.md

Corneliu Moraru, care a candidat din partea PPPN la funcția de primar al satului Terebna, dar a fost învins în turul doi de către contracandidatul său, Valentin Țîțanu, înaintat de PSRM, a spus astăzi, într-o conferință de presă, că în ziua alegerilor a observat mai multe tentative de fraudare a votului prin transportarea organizată a alegătorilor la urne, transmite Știri.md cu referire la IPN

De asemenea, Corneliu Moraru spune că a observat că punctul medical, care se află în imediata apropiere a secției de votare și unde consiliera contracandidatului este șefă, a fost ținut deschis toată ziua, duminică, de ziua alegerilor. 

Potrivit lui, mai multe persoane ieșeau din secția de votare, treceau prin punctul medical și mergeau mai departe. Candidatul PPPN mai spune că, spre seară, contracandidatul său s-a aflat mai mult timp în preajma secției de votare, lucru care este interzis.

Elena Grițco, membră PPPN, a afirmat că procesul verbal cu rezultatele alegerilor în satul Terebna a fost scris cu două pixuri, cerneala unui dispare la încălzire. Acest lucru a fost descoperit de candidatul PPPN care a primit un proces verbal în original în urma alegerilor și a vrut să facă o copie xerox, iar ca rezultat pe copie au ajuns alte date decât cele indicate în procesul-verbal.

PPPN a depus plângeri la CEC, Procuratura Generală, Procuratura Edineț, Inspectoratul de Poliție Edineț și Ministerul Afacerilor Interne. Elena Grițco a venit cu un apel către candidații din turul doi din alte localități să verifice procesele-verbale.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al PSRM, Irina Astahova, a dezavuat acuzațiile PPPN, spunând că este „doar o părere a lor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării