main logo
633

Poziția Partidului Politic Voința Poporului față de rezultatele alegerilor locale noi

Prezența scăzută la alegerile locale noi din 20 mai denotă starea de dezamăgire și lipsa de încredere din partea cetățenilor în forțele politice, iar o alternativă în acest sens o reprezintă Partidul Politic Voința Poporului, congresul de constituire al căruia a avut loc la sfârșitul lunii aprilie.

Poziția Partidului Politic Voința Poporului față de alegerile localePoziția Partidului Politic Voința Poporului față de alegerile locale

De această părere sunt reprezentanții noii formațiuni, care menționează că, dacă oamenii se vor uni și îi vor acorda sprijin, schimbarea în stat poate fi făcută, pentru că voința aparține poporului. Cât ține de cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi în municipiul Chișinău, Partidul Politic Voința Poporului nu susține vreun candidat, dar solicită asigurarea unui proces electoral corect și îndeamnă cetățenii să facă o alegere rațională.

„Aceste alegeri au demonstrat că alegătorii, societatea, sunt în căutarea unei noi forțe politice. Absența la urnele de vot și modul în care s-au manifestat alegătorii vorbește despre ceea că ei sunt în așteptarea unei noi forțe politice. Și această forță politică, din punctul nostru de vedere, s-a născut la 29 aprilie și acum este în fața dumneavoastră”, a declarat într-o conferință de presă la IPN, președintele Partidului Voința Poporului, Ștefan Urîtu.

În opinia sa, este necesar să fie restabilită încredea cetățenilor în alegeri, deoarece în ultimii ani, sistematic, voința poporului a fost neglijată. Este necesar ca organele electorale să asigure un proces electoral corect. Comisia Electorală Centrală urmează să aducă în concordanță legislația electorală și regulamentele CEC, dar și să asigure publicarea datelor Registrului de Stat al Alegătorilor în regim online și să asigure funcționalitatea SIAS, menționează Ștefan Urîtu, fost membru CEC.

Vicepreședintele formațiunii, Ion Levința, a spus că pe parcursul ultimilor ani, situația economică, în agricultură, dar și în alte domenii a degradat. De-a lungul timpului, oamenii au fost sărăciți de către cei care astăzi sunt multimilionari, iar cei tinerii au fost nevoiți să-și pună casele în gaj și au plecat peste hotare, lăsând aici doar bătrânii. Potrivit lui, Partidul Politic Voința Poporului reprezintă toate păturile sociale și este gata să vină cu soluții și cu un plan de acțiuni pentru a scoate țara îngenunchiată din situația în care a ajuns.

„În turul doi avem doi concurenți. Sperăm că cetățenii din municipiulu vor vota cu rațiune și își vor expune voința de a avea în fruntea Primăriei un primar capabil să aducă schimbarea în municipiu”, a menționat Iurie Sobioală, secretar general al partidului.

Reprezentanții formațiunii au mai spus că, indiferent de cine va fi ales, cetățenii trebuie să țină sub lupă activitatea viitorului primar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării