main logo
656

Posturile ilegale din Zona de Securitate, din nou în atenția CUC

Ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control din 24 noiembrie 2022, desfășurată la Bender, a început cu audierea raportului Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate în perioada 16-22 noiembrie 2022.

Posturile ilegale din Zona de Securitate, din nou în atenția CUC

Potrivit observatorilor militari, în Zona de Securitate se atestă în continuare prezența posturilor structurilor de forță transnistrene, instalate unilateral și abuziv, transmite Știri.md.

Prin urmare, au fost reluate discuțiile pe marginea problemei nerezolvate privind posturile ilegale, care rămâne subiectul principal pe agenda Comisiei în decurs de câteva luni.

Delegația Republicii Moldova s-a pronunțat ferm pentru retragerea posturilor ilegale și a personalului înarmat neautorizat din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Anumite sugestii ale delegației Federației Ruse asupra problemei nu pot fi acceptate de către delegația Republicii Moldova, deoarece nu corespund principiilor din actele de bază ale operațiunii de menținere a păcii, iar punerea în aplicare a măsurilor propuse nu garantează eliminarea imediată a posturilor ilegale și excluderea reinstalării lor pe viitor.

În cadrul dezbaterilor nu s-a ajuns la consens, Comisia urmând să se întrunească din nou săptămâna viitoare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării