main logo
1802

Postolachi: Sunt sigur că sătenii își doresc în Parlament un hânceștean

Anatolie Postolachi, candidatul Partidului Liberal Democrat în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești, afirmă că va munci, așa cum a muncit, alături de locuitorii raionului Hâncești, și în continuare, pentru a căpăta încrederea și a obține mandatul de deputat.

Postolachi: Sunt sigur că sătenii își doresc în Parlament un hânceșteanFoto: ipn.md

„Sunt sigur că locuitorii din circumscripția nr. 38 Hâncești își doresc ca viitorul deputat care le va reprezenta interesele în Parlament să fie hânceștian. Un hânceștian care a demonstra în timp caracter, verticalitate și posibilitatea de a discuta și de a auzi problemele oamenilor și, evident, soluțiile”, spune Anatolie Postolachi, transmite Știri.md

În același timp, el se arată deschis pentru dialog întru identificarea celui mai bun candidat de pe centru-dreapta. Declarațiile au fost făcută la dezbaterile publice „Miza candidaților vs. miza alegătorilor”, cu participarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, runda a doua, organizate de Agenția de presă IPN.

Candidatul menționează că a exercitat consecutiv două mandate de primar al localității Buțeni din raionul Hâncești. Ulterior, a activat în calitate de vicepreședinte al raionului Hâncești pe probleme economice, iar din 2009 a fost reprezentant al Guvernului la Hâncești, conducând oficiul teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat. El spune că de-a lungul timpului a avut posibilitatea nu o dată să meargă în fiecare localitate, să discute cu oamenii, pentru a identifica soluțiile pe fiecare caz în parte.

Candidatul liberal democrat a spus că este gata să fie alături de fiecare cetățean din această circumscripție și alături de fiecare primar care va avea nevoie de suport în realizarea obiectivelor. În opinia sa, nu există o altă ieșire din situație pentru Republica Moldova, pentru locuitorii orașului Hâncești și fiecare cetățean în parte din această țara, decât integrarea europeană, care va genera doar beneficii.

Potrivit candidatului, miza alegătorilor în aceste alegeri este una mare. El spune că locuitorii Hâncești-ului își doresc un trai decent, servicii de calitate, străzi iluminate, drumuri asfaltate. Își doresc ca drepturile lor să fie respectate, o guvernare eficientă, atât în Parlament, cât și la Guvern. Își doresc copii și nepoții alături, pe care, cu regret îi văd foarte rar. Anatolie Postolachi susține că lucrând mulți ani în administrația publică locală cunoaște în esență acestor probleme. „Pentru Moldova, oricât de cinici ar fi politicienii care s-au deprins să constate doar niște lucruri regretabile și rușinoase, o singură șansă a Moldovei este să meargă pe calea României de a se integra în UE. Dacă nu conștientizăm că unicul pericol pentru Moldova e Dodon și socialiștii, putem rata ultimul vagon de a merge acolo unde este viață cu adevărat decentă”, a spus candidatul PLDM.

Anatolie Postolachi declară că el e cel care cunoaște cel mai bine problemele locuitorilor din Hâncești, pentru că așa i-a fost sortit, din 1999 până în 2013 să fie în APL de toate nivelele. Faptul că este jurist l-a ajutat să rezolve problemele economice. Susține că a soluționat probleme majore în acea perioadă, care puțin, dar care au schimbat viața locuitorilor. Candidatul consideră că „Moldova trebuie să se întoarcă cu fața la sate”, să creeze condiții de impozitare facilitară pentru agenții economici de la sate, să li se ofere granturi și granturi, în caz contrar agenții economici vor pleca de la sat, iar viitorul Moldovei este crud.

Candidatul PLDM este sigur că, dacă nu se va găsi un consens de consolidare a forțelor de centru dreapta până în data de 5 martie la aceste alegeri, fiecare din aceste forțe va regreta. „Dacă se va găsi o forță care să mă convingă și să-mi spună că noi trebuie să cedăm eu cred că am să reușesc să conving formațiunea, în interesul integrării europene, interesul determinării unui candidat care să nu le dea nicio șansă celor de pe stânga. Noi toți suntem conștienți de pericolul de pe stânga, trăim în fiecare zi cu acțiunile lor, foarte agresive, tranșante, mincinoase”. Potrivit lui, este nevoie de discuții înafara presei pentru a selecta o persoană care trebuie să meargă în scrutin până la capăt și să demonstreze că cei de dreapta sunt o forță.

Vitalie Postolachi, vede activitatea Parlamentului după alegerile din 24 februarie 2019 ca fiind una „foarte proastă”. Potrivit lui, Parlamentul a devenit în ultima perioadă o platformă unde fiecare se laudă cât a reușit să împartă banii poporului și nicidecum nu pune accent pe partea investițiilor, ca Moldova să aibă un curs de dezvoltare continuă, ca satele să se dezvolte și așteptările oamenilor să fie îndeplinite”.

La dezbaterile de astăzi au participat de asemenea candidatul independent Grigore Cobzac și candidatul Blocului Electoral Unirea Dorin Chirtoacă,.

 La prima rundă de dezbateri, organizată de IPN luni, 17 februarie, au participat Ion Mereuță, candidatul Partidului Democrat, Vitalie Balinschi, candidatul Partidului politic „Șor”, precum și Vladimir Bolea, reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate. De asemenea, a fost invitat candidatul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gațcan, care a invocat motive profesionale de urgență ce nu i-au permis să participe.

Dezbaterile „Miza candidaților vs. miza alegătorilor”, cu participarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, runda a doua, sunt ediția a 126-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării