main logo
567

Poșta Moldovei cere dezmințiri oficiale de la Sorin Stati

Î.S. "Poșta Moldovei" solicită de la ex-directorul companiei MoldATSA, Sorin Stati, dezmințiri oficiale privind implicarea instituției într-p schemă frauduloasă cu anabolizante și țigări.

Poșta Moldovei cere dezmințiri oficiale de la Sorin StatiFoto: stiri.md

Î.S. "Poșta Moldovei" susține că declarațiile lui Stati sunt acuzații declarative și nefondate, transmite Știri.md.

"”Poșta Moldovei” face parte din rețeaua poștală internațională alături de alte 192 țări membre a Uniunii Poștale Universale și își desfășoară activitatea în conformitate cu actele normative interne și internaționale ce țin de domeniul poștal. Ce ține de procedura expedierii trimiterilor poștale internaționale, menționăm că expeditorul trimiterii este obligat să completeze personal, corect și complet, formularul cu referire la adresa destinatarului și conținutul trimiterii.

Operatorul poștal pune la dispoziția expeditorului informația privind lista obiectelor supuse restricțiilor la import conform legislației țărilor de destinație, care au obligația respectării acestor restricții.

Operațiunea de control vamal al trimiterilor poștale și a documentației aferente perfectate de expeditori este realizată de colaboratorul vamal, care, drept urmare, validează declarația vamală a trimiterii internaționale, iar operatorul poștal nu poartă nici o responsabilitate de perfectare a declarației vamale. 

Conform prevederilor legale de securitate aeronautică, trimiterile poștale sunt verificate suplimentar prin scanare de către reprezentanții Ministerului afacerilor interne, care pot interveni în cazul depistării unor neconformități," se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului emis de ”Poșta Moldovei”, declarațiile lui Stati au caracter denigrator.

”Având în vedere afirmațiile nefondate și cu caracter denigrator, lansate în spațiul public, Î.S. ”Poșta Moldovei” solicită domnului Sorin Stati dezmințirea acestora, cu solicitarea scuzelor de rigoare. În caz contrar, ”Poșta Moldovei” își rezervă dreptul de contestare a acțiunilor domnului Sorin Stati în instanța de judecată”, mai scrie în comunicat.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării