main logo
1136

Post TV rus: UE restricționează regimul liberalizat de vize pentru R. Moldova

Televiziunea rusă Rossia 24 în cadrul emisiunii Vesti a publicat un nou fake news cu referire la relația dintre Uniunea Europeană și Moldova, Ucraina și Georgia.

Fals din Rusia privind regimul liberalizat de vize UE - R. Moldova

Jurnaliștii ruși au dat publicității un reportaj în care spun că pentru cetățenii Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei le va fi mai greu să intre pe teritoriul Uniunii Europene. 

„Consiliul UE la nivel de ambasadori a aprobat deja o decizie prin care cetățenii celor trei țări vor fi obligați să facă programări on-line și să plătească 7 euro pentru a intra pe teritoriul Uniunii. Dacă decizia va fi aprobată de Comisie și Parlamentul European atunci moldovenii, ucrainenii și georgienii vor fi obligați să îndeplinească aceste condiții. Decizia de a permite sau nu accesul în UE va aparține grănicerilor, cu alte cuvinte regimul liberalizat de vize va rămâne în trecut”, se arată în reportaj, potrivit deschide.md.

Uniunea Europeană intenționează să introducă ETIAS (European travel information and authorisation system) care presupune înregistrarea într-o bază de date pentru ca autoritățile UE să fi la curent cine traversează frontiera comunitară, însă acest lucru se referă la toate statele care au regim liberalizat cu UE și nu doar cele trei țări din Parteneriatul Estic. Un asemenea sistem funcționează deja în SUA.

Decizia de a permite sau nu accesul în spațiul comunitar aparține organelor de control la frontieră aceste împuterniciri se referă și la vizele deja acordate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării