main logo
1894

Popșoi: Transnistria poate contribui la integrarea europeană a țării

Agenții economici, cetățenii și societatea civilă din stânga Nistrului au libertatea să vină cu propuneri și inițiative pentru a sprijini procesul de integrare europeană a Moldovei, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

Popșoi: Transnistria poate contribui la integrarea europeană a țăriiFoto: Ipn.md

„Noi cu siguranță vom fi deschiși pentru a utiliza această nouă oportunitate pentru a aduce regiunea transnistreană în câmpul constituțional al Republicii Moldova, să nu irosim această oportunitate enormă odată ce regiunea transnistreană a Republicii Moldova va obține anumite beneficii noi de pe urma acestora”, susține Mihail Popșoi, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, aceste beneficii trebuie să vină la pachet cu reintegrarea țării.  

„30 de ani am fost ostaticii acestui conflict. Acest conflict nu ne-a permis să ne dezvoltăm suficient”, a mai menționat Mihail Popșoi.

De asemenea, acesta a precizat că, înainte ca negocierile de aderare cu UE să înceapă la modul practic, este nevoie de o nouă evaluare a îndeplinirii de către Republica Moldova a recomandărilor primite de la Comisia Europeană în noiembrie și apoi - stabilirea unui cadru de negocieri.

Știri.md amintește că joi, 14 decembrie, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și R. Moldova.

La scurt timp, Maia Sandu a felicitat populația țării menționând că decizia CoE de a deschide negocierile pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană este o victorie a tuturor cetățenilor.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un mesaj de felicitare în care a spus că viitorul R. Moldova este în Uniunea Europeană.

Totodată, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că decizia Consiliului European reprezintă un moment istoric pentru R. Moldova.

În final, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a evidențiat determinarea R. Moldova de a ajunge la standardele europene, precum și efortul depus constant de țară pentru a îndeplini scopurile propuse.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării