main logo
2597

Popșoi: Plahotniuc dădea indicații și comenzi Armatei Naționale

Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci, Mihai Popșoi, susține că în luna iunie, fostul lider al democraților dădea indicații Armatei Naționale să nu se supună noului Guvern.

Popșoi: Plahotniuc dădea indicații și comenzi Armatei NaționaleFoto: știri.md

Deputatul spune că a aflat acest lucru din declarațiile comandanților Armatei, în cadrul audierilor în Comisie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Nu exagerez când spun că eram în prag de război, putea să fie vărsare de sânge pentru că Plahotniuc, efectiv, fără niciun drept, dădea ordin efectivului de comandă al Armatei Naționale, îi făcea un fel de instructaj politic. Avem declarațiile conducătorilor Armatei Naționale”, a spus Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8. 

Potrivit lui, Plahotniuc dădea ordin ca Armata să stea de partea Guvernului Filip și același lucru l-a făcut și în raport cu Ministerul de Interne.

Vicepreședintele Parlamentului susține că raportul Comisiei parlamentare privind tentativa de puci va fi făcut public în viitorul apropiat. Totodată, acest raport va fi transmis Procuraturii Generale, însă deputatul susține că pe marginea acestui fapt este deschis și un dosar penal și nu crede că procurorii vor afla ceva nou din raportul Comisiei.

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc a menționat că membrii PDM nu vor participa la audierile organizate de Comisie, pentru că din ea fac parte exclusiv deputați din actuala guvernare. Potrivit lui, acest lucru denotă caracterul politic al Comisiei și activitatea ei nu are la bază o abordare juridică a lucrurilor. 

„Deja verdictul îl putem concluziona din denumire. Noi suntem gata să comunicăm, să colaborăm inclusiv cu organele de anchetă în acest sens, prezentându-le toate argumentele, în primul rând, juridice care au stat la baza unor decizii”, a declarat parlamentarul.

În opinia lui, activitatea Comisiei are ca scop de a dezorienta societatea și de a distrage atenția de la problemele cotidiene: salarii, pensii, ceea ce așteaptă cetățenii Republicii Moldova. Nicolae Ciubuc consideră că această comisie parlamentară privind tentativa de puci este, de fapt, o comisie anti-PDM.

Recent, în cadrul Comisiei a fost au fost audiați Gheorghe Cavcaliuc, fost șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, șeful Biroului de curieri speciali, Valeriu Cemîrtan și președintele Asociației Procurorilor, Alexandru Gladco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării