main logo
712

Popșoi: Plahotniuc dădea indicații Armatei. Reacția lui Sturza

Fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, a venit cu o reacție după ce deputatul Mihai Popșoi a declarat că Vlad Plahotniuc ar fi dat indicații Armatei Naționale să nu se supună noului Guvern, condus de Maia Sandu.

Popșoi: Plahotniuc dădea indicații Armatei. Reacția lui SturzaFoto: știri.md

Potrivit lui Sturza, declarațiile lui Popșoi sunt acuzații false și ofensatoare, transmite Știri.md.

"În mod surprinzător, politicienii de la guvernare și-au amintit de armată. Dar cum și-au amintit? Aruncând acuzații false și ofensatoare asupra corpului de militari, precum că ar fi primit indicații de la politicieni. Este o jignire inacceptabilă la adresa militarilor, pentru care politicienii demagogi ar trebui să-și ceară scuze.

Armata Națională nu a primit indicații de la Vlad Plahotniuc și nici de la un alt politician, iar dacă cineva a făcut astfel de afirmații, să aducă probe sau trebuie să răspundă pentru astfel de minciuni.

În timpul crizei politice din iunie au fost numeroase instigări la adresa armatei și speculații în media că PDM sau Guvernul ar planifica să implice armata în conflictul politic care avea loc. Am dezmințit această informație atunci, o dezmint și acum. Am transmis militarilor să ignore aceste speculații și să stea departe de orice implicare politică.

Realitatea asta a și demonstrat, că Armata Națională nu s-a implicat în nici un fel în acea criză politică. Deci indiferent ce declarații false ar face unii sau alții, rămân în urmă faptele, iar acestea indică foarte clar că nu a existat nici o acțiune prin care militarii să se fi implicat în acea criză politică.

Afirmațiile că țara era în prag de război în iunie și armata s-a implicat politic sunt ridicole și iresponsabile, sunt făcute de politicieni care de mai bine de trei luni nu înțeleg cum să guverneze țara și caută să își acopere eșecurile cu astfel de manipulări și spectacole mediatice. Acești politicieni ar trebuie să iasă mai bine pe străzile din țară, acolo se desfășoară acum adevăratul război, zilnic mor oameni în accidente și alți ajung răniți în spitale, într-o perioadă în care ilegalitățile și criminalitatea cresc într-un ritm șocant, de parcă am fi într-o țară neguvernată, cuprinsă de haos.

Pentru asta ar trebui să facă politicienii comisii și să găsească soluții ca moldovenii să nu mai moară pe străzi, să poată trăi în siguranță în țara lor, nu să iasă din case și să nu știe dacă se mai întorc acasă. Nu am văzut nici o comisie în Parlament care să se ocupe de siguranța moldovenilor, vedem doar comisii care se ocupă de răfuieli politice sau de concursuri falsificate pentru preluarea politică a justiției.

Este regretabil că în loc să se caute soluții pentru modernizarea și întărirea Armatei, politicienii asa-ziși pro-europeni nu fac altceva decât să o slăbească și să-i umilească pe militari cu astfel de acuzații nedrepte și mincinoase. Sau poate slăbirea Armatei este partea a acordului lor politic?!

Poate nu este întâmplător că aceste declarații sunt făcute de politicienii care au votat ca Armata Națională să ajungă „în grija” socialiștilor?

Nu ar fi de mirare să descoperim curând asta, așa cum am descoperit modul cinic în care au împărțit instituțiile de drept, pe care în loc să le depolitizeze, le-au politizat și mai mult", a comentat Eugen Sturza.

Știri.md amintește că președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci, Mihai Popșoi, a declarat că în luna iunie, fostul lider al democraților dădea indicații Armatei Naționale să nu se supună noului Guvern.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării