main logo
744

Popșoi: În condiții cinstite, Dodon nu are șanse de câștig la prezidențiale

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, deputat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, este de părere că, în condiții cinstite și egale, președintele Igor Dodon nu are șanse de câștig la următoarele alegeri prezidențiale, care urmează să aibă loc anul curent.

Popșoi: În condiții cinstite, Dodon nu are șanse de câștig la alegeriFoto: ipn.md

Totodată, deputatul consideră că drept contracandidat lui Igor Dodon trebuie să fie o persoană care ar avea șanse reale de a-l devansa și de a obține mandatul de șef al statului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Mihai Popșoi este de părere că sondajele de opinie nu-l vor ajuta pe Igor Dodon pentru că „nu sondajele îl votează, ci oamenii”.

Totodată, politicianul menționează că la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești trebuie să se facă un gen de repetiție a prezidențialelor, adică forțele de dreapta să înainteze un candidat comun, apartinic care va fi susținut ulterior. 

„În circumscripția de la Hâncești vom avea un candidat foarte bun care s-a bucurat de sprijinul colegilor și din Platforma DA, un candidat apolitic. Noi avem alegerea dintre un candidat politic, un coleg de partid, și un candidat apolitic, așa cum este sugestia colegilor din PPDA. Ne dorim ca colegii noștri de pe centru-dreapta să ne sprijine pentru că aceasta este rețeta succesului”, a afirmat Popșoi.

Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului și deputat din partea Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, susține că nu vede nicio problemă în faptul dacă la prezidențiale va fi înaintat un candidat apartinic, comun din partea mai multor partide de dreapta. 

Potrivit lui, mai este timp până la începutul campaniei electorale, însă a sugerat că reprezentanții formațiunilor care susțin această idee, ar trebui să se întrunească și să ia o decizie. 

„Unicul contraargument pe care l-am auzit a fost că nu am rostit niciun nume și nu am venit cu candidaturi concrete”, a explicat Alexandru Slusari. Potrivit lui, PPPDA nu a propus nume concrete pentru ca în societate să nu se creeze percepția că numele vin tocmai de la PPDA.

Expertul „WatchDog” Valeriu Pașa este de părere că președinta PAS, Maia Sandu, este politiciana care este capabilă să emane încredere și să transmită această încredere alegătorilor. Astfel, lidera PAS ar fi cea mai potrivită pentru a candida la alegerile prezidențiale.

El este de părere că inițiativa înaintată de PPPDA arată că formațiunea nu vrea să candideze Maia Sandu la viitorul scrutin. „Este unica persoană în spațiul public care acum are ponderea să-i facă concurență lui Igor Dodon”, a menționat Valeriu Pașa.

„Obiectivul alegerilor prezidențiale este eliminarea din poziția dominantă a lui Igor Dodon care va trage după sine toată gașca. Dacă pierde, aceasta nu înseamnă că se schimbă justiția, procurorul general sau Guvernul. Dar pot apărea fisuri serioase în interiorul PSRM”, a afirmat Valeriu Pașa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării