main logo
748

Popşoi: Deputații ACUM sunt într-un gând cu Igor Dodon

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popşoi, spune că deputații Blocului Politic ACUM DA PAS sunt într-un gând cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și consideră că deputații aleși de popor trebuie sa muncească pentru oameni.

Popşoi: Deputații ACUM sunt într-un gând cu Igor DodonFoto: Ipn.md

Însă, spune Mihai Popşoi, unica diferența e că cei din Blocul ACUM au depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară, iar colegii socialiști au dat bir cu fugiții a câta oară, transmite Știri.md cu referire la IPN

„Să vină la Parlament să discutăm pentru că, vorba unui coleg din bloc, majoritățile nu se fac prin tufari, restaurante și baruri”, a scris Mihai Popşoi pe o rețea de socializare.

Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că, dacă în următoarele două săptămâni, până pe 7 iunie, fracțiunile parlamentare nu ajung la o înțelegere în vederea formării unei majorități parlamentare, va semna decretul de dizolvare a Parlamentului. 

Dodon a mai spus că s-a adresat la Curtea Constituțională pentru a afla de când începe termenul de trei luni după care apar circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului: de la validarea mandatelor sau de la ședința de constituire.

Deputații Blocului Politic ACUM DA PAS și cei ai PSRM au avut câteva tentative de a discuta despre cooperarea parlamentară. ACUM pledează pentru un guvern minoritar, alegerea președintelui Parlamentului din partea blocului și pe votarea unui pachet de legi anti-oligarhice. 

PSRM insistă să fie creată o majoritate parlamentară și funcția de președinte al Parlamentului să-i revină. PDM a invitat de două ori la discuții deputații blocului ACUM, însă ultimii au refuzat participarea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării