320
0
Popescu: Sunt un ministru de Externe apolitic și voi lucra pentru întreg statul
320
0

Nicu Popescu, noul ministru al afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Sandu, spune că nu este un ministru politic și că va lucra în calitate de ministru care reprezintă întregul stat.

Foto: Ipn.md

Nicu Popescu dă asigurări că ministerul și Guvernul nou numit promovează integrarea europeană a Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute la TV8, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Eu astăzi am avut o întrevedere și cu președintele Igor Dodon. Am discutat despre acest lucru și președintele a fost foarte explicit asigurându-mă că domnul președinte și Partidul Socialiștilor nu-și doresc revizuirea a niciunui acord internațional semnat de Republica Moldova, inclusiv a Acordului de Asociere cu UE”, a declarat ministrul.

Nicu Popescu spune că primește zeci de mesaje din interiorul Ministerului de Externe care spun că așteaptă momentul în care să-și poată relua activitatea. „Diplomații noștri trebuie să meargă în delegații, trebuie să semneze și să negocieze acorduri și acum nimeni nu-i primește pentru că nimeni nu recunoaște Guvernul care nu cedează instituțiile statului”, a declarat el.

Potrivit lui, atât timp cât este blocată activitatea ministerului, situația din țară se deteriorează, iar diplomația poate fi reluată abia în septembrie, când funcționarii occidentali revin din vacanță. Nicu Popescu spune că acest lucru are influență și asupra deblocării asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene. „Dacă noi nu ne mișcăm în următoarele două săptămâni, vara este pierdută și trei luni de diplomație vor fi pierdute”, spune noul ministru.

Despre asistența macrofinanciară Nicu Popescu spune că banii nu vor veni la un Guvern nerecunoscut.

Citește și
article image
Ministrul Nicu Popescu întreprinde o vizită de lucru la...
0
44
article image
Usatîi, despre noua guvernare: Regim după modelul lui...
0
445
article image
Șor: Noul Guvern nu a făcut nimic în 100 de zile de...
0
243
article image
Usatîi, despre activitatea Guvernului: O gloată...
4
396