main logo
616

Popescu: SUA au declarat un sprijin puternic pentru noua guvernare

În urma vizitei de lucru în Washington, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, spune că „Statele Unite au declarat un sprijin unanim și puternic pentru noua guvernare”.

Popescu: SUA au declarat un sprijin puternic pentru noua guvernareFoto: captură video

„Am solicitat de la Statele Unite o prelungire a asistenței pe care o putem primi prin corporația Provocările Mileniului. Anterior, Guvernul a avut discuții cu SUA referitor la o nouă rundă de asistență, însă acele discuții au fost blocate, pentru că Republica Moldova nu corespundea criteriilor de anticorupție pentru a obține noi finanțări în Statele Unite. Vom face un efort comun pentru a debloca situația”, a declarat ministrul, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Nicolae Popescu spune că a avut discuții similare și cu reprezentanții USAID, care „de aproximativ un an nu au privit cu ochi buni oferirea de asistență Republicii Moldova, din cauza evoluțiilor politice de la Chișinău de anul trecut și astăzi USAID își declară deschiderea deplină pentru a relansa proiectele comune dintre Republica Moldova și SUA, inclusiv în tot ce ține de asistență”.

Cu toate acestea, ministrul a menționat că guvernarea își dorește ca Republica Moldova să depășeasca „postura de solicitare permanentă a asistenței externe. Avem nevoie de asistență externă la etapa actuală, pentru a ne relansa economia, mediul politic, pentru a ne consolida instituțiile, pentru a lupta mai bine cu corupția, astfel încât să ajungem în situația de a nu mai solicita asistență”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării