main logo
843

Popescu: Recunoașterea internațională a neutralității R. Moldova e periculoasă

Fostul ministru de externe Nicu Popescu critică, într-un interviu cu Europa Liberă, insistența autorităților de la Chișinău pe recunoașterea internațională a neutralității R. Moldova.

Popescu: Recunoașterea neutralității R. Moldova e periculoasăFoto: știri.md

„Este o inițiativă destul de periculoasă, poate fi inclusiv folosită pentru a limita dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.Dacă se merge pe implementarea unei astfel de recunoașteri internaționale a neutralității, acest lucru practic ar limita suveranitatea Republicii Moldova în tot ce ține de dreptul Republicii Moldova de a alege propria politică externă”, a declarat Popescu, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

Nicu Popescu, fost ministru de externe în guvernul condus de Maia Sandu, atrage atenția că „este o idee foarte teoretică care nu s-a aplicat, practic, nicăieri”, inițiativă dezavuată în practică chiar de Rusia, despre care se spune că ar fi forța care ar împinge ideea „neutralității garantate internațional”. 

„Eu cred că este un tip de propunere prin care unii actori politici din Republica Moldova încearcă să anticipeze niște dorințe și așteptări ale Federației Ruse, dar același lucru s-a întâmplat și cu declarația neutralității Republicii Moldova din ’94”, mai spune fostul ministru de externe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării