212
0
Popescu: Raportul CoE reflectă schimbarea atitudinii UE față de Moldova
212
0

Comisia Europeană a publicat Raportul anual privind implementarea Acordului de Asociere pentru perioada iulie 2018 - iulie 2019. Raportul oferă a radiografie factologică a principalelor evoluții practic în toate sectoarele vieții publice și va fi luat în considerație în pregătirea reuniunii Consiliului de Asociere RM-UE.

Foto: Știri.md

Declarația îi aparține ministrului de Externe Nicu Popescu și a fost făcută pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md

Potrivit lui Popescu, raportul punctează o serie de domenii în care persistă îngrijorări, precum justiția, anti-corupția, investigația fraudei bancare, în aceste domenii se așteaptă un progres mai substanțial.

"În mod special mă bucură că Raportul reflectă schimbarea de atitudine a UE față de situația din Moldova odată cu învestirea noului guvern. Această schimbare se datorează angajamentului ferm pentru reforme, dar și primelor acțiuni întreprinse. Avem foarte mult de lucru. Este foarte important că în acest parcurs avem sprijinul în creștere a partenerilor noștri de dezvoltare", a scris Popescu. 

Știri.md amintește că potrivit raportului privind etapa de implementare a Acordului de Asociere- RM-UE, Moldova „a avansat hotărât în realizarea reformelor cheie în vederea abordării standardelor democratice deteriorate” din țară.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter