main logo
430

Popescu le cere ambasadorilor să facă auzită vocea Republicii Moldova

Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, le-a solicitat astăzi ambasadorilor Republicii Moldova acreditați în străinătate să „facă auzită vocea Republicii Moldova” și să construiască republicii „reputația unui partener de încredere”.

Popescu le cere ambasadorilor să facă auzită vocea Republicii MoldovaFoto: ziarulnațional.md

„Ne dorim în continuare promovarea unei politici externe previzibile și consecvente orientate spre cetățeni și agenda de reforme solicitate de către aceștia. 

Am invitat colegii din ambasade și consulate să facă auzită vocea Republicii Moldova pentru a ne construi reputația unui partener de încredere și a cultiva parteneriatele strategice pe termen lung”, a declarat Nicu Popescu după reuniunea în format de videoconferință cu șefii de misiuni în străinătate, transmite Știri.md cu referire la ziarulnațional.md.

Vicepremierul a prezentat, în cadrul evenimentului, bilanțul pentru anul 2021 și a trasat noi obiective pentru anul 2022, reieșind din conceptul „4D: Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică”, anunțat anterior.

Șeful diplomației de la Chișinău a setat ca obiectiv în acest an intensificarea diplomației economice prin promovarea produselor fabricate în Republica Moldova, sporirea numărului de turiști și atragerea investițiilor prin întrevederi, contacte directe, cultivarea relațiilor și referirea unor potențiali investitori către partenerii din Republica Moldova.

Oficialul s-a referit și la prioritățile noastre pentru diasporă care vizează intensificarea procesului de modernizare și digitalizare a serviciilor consulare pentru a spori calitatea acestora și a fi mai aproape de necesitățile cetățenilor.

„Am invitat diplomații noștri să explice și beneficiile activităților la care muncim și pe care le promovăm în interesul diasporei: acordurile de protecție socială, conversiunea permiselor de conducere, diminuarea costurilor la roaming, susținerea sistematică a asociațiilor din diasporă și organizarea evenimentelor sub patronajul ambasadelor. 

Am rugat ambasadorii, consulii și diplomații noștri să fie mai accesibili și să folosească fiecare ocazie pentru a asigura o comunicare deschisă cu moldovenii stabiliți în străinătate, inclusiv pe fundalul pandemiei făcând uz de instrumentele digitale”, a mai declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării