main logo
699

Popescu lasă să se înțeleagă că embargoul rușilor poartă un caracter politic

Embargoul Federației Ruse la produselor agricole din Republica Moldova poartă un caracter politic, sugerează ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni de la Moldova1.

Popescu lasă de înțeles că embargoul rușilor poartă un caracter politicColaj: știri.md

„Am văzut acest anunț, încă nu am avut ocazia să discut cu colegii noștrii de la ministerul Agriculturii ca să îmi dau seama de evaluarea lor, care fiind cele mai indicate persoane de a oferi informații la aceste acuzații.

Ceea ce pot spune eu este că în Republica Moldova, anterior ani de zile la rând au fost introduse restricții împotriva exporturilor noastre pe piața din Federația Rusă din motive politice. Anterior acest lucru s-a făcut cu regularitate”, a declarat Nicu Popescu, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit ministrului de Externe, produsele agricole din țara noastră sunt competitive și căutate pe piețele internaționale.

„În același timp, putem spune că Republica Moldova are fructe și legume competitive pe piețele internaționale care sunt exportate pe piața Uniunii Europene”, a mai spus Popescu.

Amintim că Federația Rusă a anunțat că din 15 august va fi interzis importul de produse vegetale din mai multe regiuni ale Moldovei din cauza încălcării repetate a cerințelor de carantină.

Produsele agricole vor fi interzise în Rusia din următoarele regiuni ale Moldovei: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Dlodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, Taraclia, Telenești și Ungheni, precum și Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia și municipiile Chișinău și Bălți.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării