179
0
Popescu, la Moscova: E în interesul cetățenilor din ambele țări să rezolvăm problemele
179
0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, aflat într-o vizită la Moscova, la invitația omologului său rus, Serghei Lavrov, a declarat că această întrevedere este o șansă de a începe faza de normalizare a relațiilor bilaterale.

Foto: radiochisinau.md

„Este în interesul cetățenilor din ambele țări să rezolvăm problemele care s-au adunat, să intrăm în faza de rezolvare a problemelor economice, sociale. Vom discuta cel mai probabil și despre reglementarea transnistreană. S-au adunat mai multe probleme, dar există voință politică de a le rezolva”, a menționat Nicu Popescu, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md

La începutul discuțiilor, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a declarat că apreciază posibilitatea de a continua dialogul în ceea ce privește relațiile bilaterale, relațiile internaționale și reglementarea transnistreană.

„Am observat că în declarațiile dvs și ale prim-ministrului R. Moldova transpare interesul de a normaliza relațiile, de a rezolva problemele care s-au adunat”, a spus Serghei Lavrov.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, efectuează la 11 septembrie, o vizită de lucru în Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, în cadrul vizitei, Nicu Popescu va avea o întrevedere cu omologul său rus Serghei Lavrov şi cu alţi oficiali ruşi din Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei, reprezentanţii diasporei moldoveneşti şi societăţii civile. 

De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău va discuta despre „modalităţile concrete de normalizare a relaţiilor bilaterale, căile de restabilire a dialogului politic şi cooperării comercial-economice”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter